Заради кражбата пътниците останаха на студено

Кражба на кабели за пореден път остави на студено пътниците във влаковете. Този път организирана група атакувала колонките за отопление на вагоните.

Въпреки камерите, охраната, полицията и обучените кучета, крадците са се измъкнали. Какво ще струва това на БДЖ и как ще пътуват хората?

По темата

Във влака за Перник пътниците имат късмет и ще пътуват на топло. Едни от малкото днес. Останалите крадците оставили на студено, след като отмъкнали кабелите за отоплението.

„При липсата на тия кабели температурата не може да се подържа нормално, става като навън”, казва Иван Дончев – ръководител депо „Надежда”.

А навън днес беше около – 3 градуса.

Заради кражбата на кабели няма как вагоните да се отопляват предварително. В този вагон, който чака пътниците да се качат температурата е около 21 градуса. В по-сенчестите купета обаче температурата рязко спада. А гимнастиката започва и за служителите в БДЖ, които ще работят дни наред, за да възстановят щетите от кражбата, извършена за 10 минути.

„В най-добрия случай около 5 000 лева струва възстановяването, но времето е дълго. Десетина дни при максимална мобилизация. Камери в гарата има, видели са ги, но резултатът е такъв. Изграждаме нова система, но след няколко месеца те я знаят и пак разбиват и така безкрайно, за съжаление не е заловен никой от тях”, казва Иван Дончев, ръководител депо "Надежда" – БДЖ.

И този път единствените заловени са медните жици. Откраднатите 70 метра кабел ще донесат на крадците около 700 лева. Чиста печалба. А на пътниците – повече упражнения. За затопляне.

Повече по темата гледайте във видеото.