Защо Димитър Байрактаров напусна обединението?

"Лидерите на Патриотичния фронт си говорят тайно с ГЕРБ и БСП". Това заяви за NOVА Димитър Байрактаров, който напусна обединението в началото на седмицата. Той смята да се кандидатира за място в парламента като независим депутат.

По темата

Според Байрактаров единият лидер на Патриотите води тайни разговори с ГЕРБ, а другият - с БСП. 

"Означава ли това, че те изобщо нямат намерение да постигат какъвто и да било висок резултат? Или просто се води такъв разговор, че да могат да се присламчат или към едните, или към другите. На определени места се издигат слаби играчи, за да могат и двете партии да си наредят такива хора, които да вземат максимален резултат", заяви той. 

Бившият член на формацията твърди, че в последните дни на Народното събрание се е състояла тайна среща между Красимир Каракачанов и лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Преди повече от седмица ми се обади човек от ГЕРБ, който беше силно озадачен. Той ме попита дали са верни слуховете, че водач на листата в Стара Загора ще бъде от „Атака”. Малко по-късно получих абсолютно аналогично обаждане от човек от БСП. Тогава попитах един от лидерите това така ли е и отговорът беше: „Аз ги предупредих да не казват, пък те казали”. Значи единият от другите двама е казал на ГЕРБ, а другият – на БСП”, разказа Байрактаров.

По думите му на челни места в листите ще бъдат поставени "компрометирани хора". 

Гледайте целия разговор във видеото.