Всички те са в партийните листи

Още смени на областни управители. Губернаторите на Видин (Момчил Станков), Габрово (Николай Сираков), Стара Загора (Георги Ранов), Смолян (Недялко Славов), Пазарджик, Плевен (Ралица Добрева), Перник (Александър Александров) бяха освободени заради това, че са в партийни листи за изборите. 

Служебният кабинет обяви, че прави смените, за да се гарантира честността и прозрачността на изборите. На тяхно място правителството назначи вече други седем души. В Стара Загора постът ще се заема от проф. Веска Шошева, начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. 

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов. Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров. За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов.

По темата

С тази смяна 75% от областните управители ще бъдат нови на вота в края на март.  През миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков назначи 14 нови областни управители. 

Смени имаше не само в областните управи. Малко след като служебното правителство започна работа, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов подаде оставка, тъй като служебният министър на земеделието Христо Бозуков му я поиска "до един час". Оставка подаде и директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството - проф. Васил Николов.