Имало обаче и немалко пробойни в определени насоки

Управлението на кабинета „Борисов” било „прилично”. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков след представените резултати от ревизията на обществените поръчки пред Дарик радио.

По темата

Имало обаче и немалко пробойни в определени насоки, например в поддържането на пътната инфраструктура.

В отговор Бойко Борисов разкритикува изводите от доклада на служебната власт. И не се съгласи с обвиненията за забавени поръчки. Борисов заподозря и политическа атака в смяната на областни управители на ГЕРБ. 

„Не мога да приема, че когато казваха: „Недейте правете обществени поръчки”, сега казват: „Забавили се обществени поръчки, няма как да стане”. Помня тогава, че накарах г-жа Бъчварова да се обади на президента Радев дали да ги пуска, Лиляна Павлова звъня на президента Радев да го пита дали да пуска поръчките. Аз също мога да им обещая сериозна ревизия след това”, заяви Борисов в отговор. 

В Карлово, където е по повод 144-тата годишнина от обесването на Васил Левски, Герджиков отвърна, че е готов за ревизии на неговото управление.

„Естествено е да се правят проверки и разбира се, че и нашият кабинет подлежи на ревизия”, заяви пред журналисти Герджиков. 

В Карлово той се срещна с кмета на града Емил Кабаиванов и се запозна с инвестиционните проекти в общината. Един от най-големите касае пътя между Баня и Карлово, за ремонта на който ще са необходими около 10 милиона лева.