Служебният кабинет обвини предходното правителство в преразход, високи цени и масово подвеждане на хората

Нов скандал с програмата за саниране на жилищата. Служебният кабинет обвини предходното правителство в преразход, високи цени за саниране и масово подвеждане на хората, че всъщност парите по програмата са свършили. От ГЕРБ отвърнаха, че това са предизборни спекулации.

По темата

Програмата за санирането на жилищата стартира в началото на 2015 г. Срещу 1,96 млрд. лева са договорени да бъдат санирани 11 млн. кв.м., които са в 2026 блока в цялата страна. До момента напълно завършени са около 260 блока.

Според служебния министър хората обаче не знаят, че парите по програмата са свършили.

В някои от санираните сгради са правени недопустими дейности  - озеленяване пред блока, асансьори, домофонни уредби.

От служебното министерство подчертават, че в началото рефентните стойности за санирането по програма са били 290 лв. на кв.м., докато в края на 2016-а падат двойно.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова отговори незабавно на критиките.

„За пореден път показаха за кого работи това служебно правителство и че категорично взима страна в кампанията”, заяви Павлова.

Според нея нито една дейност, която е извършена извън допустимото по програма не е платена. И това, че има асансьор, градинки, домофони - далеч не значи, че те са платени и приети. Относно високите цени за строителните фирми - Павлова обясни, че било  въпрос на пазарна среда.

Лиляна Павлова е категорична, че всички кметове и всички медии са били информирани, че парите по програмата на този етап са изчерпани.