След изпълнение на българския химн ще се извие хоро под акомпанимента на родопски гайди

Масово ски спускане с трибагреници и носии от връх Снежанка е инициативата, с която ще бъде отбелязан Националният празник 3 март в Пампорово, съобщиха организаторите на събитието.

Инициаторите на спускането канят любителите на зимните спортове да се включат в празничното шествие по пистите в курорта.

Скиори и сноубордисти, облечени в народни носии, ще поведат колоната, носейки българския флаг. Спускането ще започне в 11.40 ч. от кулата "Снежанка" и ще премине по писта номер 6 до плаца "Студенец". След изпълнение на българския химн на ски плаца ще се извие хоро под акомпанимента на родопски гайди.

За всички, които искат да участват в шественото спускане и носят със себе си национални флагове, лифтовете в посока към кулата "Снежанка" ще бъдат безплатни между 11.00 и 11.30 часа.

Организаторите призовават участниците в шествието да се облекат в народни носии или с елементи от традиционно облекло - калпаци, ямурлуци, престилки, шевици.

Авторите на инициативата предвиждат спускането да се организира и догодина по повод на 140-годишнината от Освобождението, а проявата да кандидатства за вписване в Рекордите на Гинес.