Световноизвестният психолог на четириноги пристига в България през март

Познавате ли хора, които умеят да общуват с кучетата и с лекота успяват да ги научат на различни трикове и умения? А знаете ли, че един от най-известните дресьори на четириноги ще посети нашата страна след по-малко от месец?

ЕКСКЛУЗИВНОТО ИНТЕРВЮ НА СИЗЪР МИЛАН ПРЕД NOVA ВИЖТЕ ТУК

На 23 март известният като „Говорещият с кучета” Сизър Милан ще изнесе уникално шоу в „Арена Армеец”, за да покаже на стопаните на кучета как да „разговарят” с домашните си любимци. 

СНИМКИ НА СИЗЪР МИЛАН ВИЖТЕ ТУК

Как обаче от нелегален мексикански мигрант Сизър се превръща в световноизвестен психолог на кучета?

Животът в Мексико

Сизър е роден през 1969 година в мексиканския град Кулиакан. Израства сред животните във фермата на дядо си и още като малък показва умения да успокоява животните.

Първи години като нелегален мигрант в САЩ

През 1990 година, когато е само на 21 години, без да знае и една дума на английски език, той преминава нелегално границата на Мексико със САЩ и отива в Сан Диего, Калифорния.

Без пари и работа, той започва да живее на улицата. Когато започва да подстригва кучета за пари, Сизър бързо си създава име на човек, който лесно успява да успокои дори и най-агресивните кучета.

Първи успехи

В търсене на по-добър живот, само с няколко долара в джоба, Сизър се отправя към Лос Анджелис, където започва да мие коли. Когато успява да спести достатъчно пари, той отваря първия си център за психологическа помощ за кучета, който съществува и днес, но вече се разпростира на 174 декара и предлага и много други услуги.

Един от хората, изиграли много важна роля в живота на Сизър, е съпругата на Уил Смит – Джейда Пинкет-Смит. Тя му намира човек, който в продължение на една година му помага в уроците по английски език.

Развод и опит за самоубийство

Дори и след като става известен, животът на Сизър невинаги е лек. През 2010 година само в рамките на няколко месеца умира любимото му куче, а съпругата му подава молба за развод. Сизър изпада в депресия и започва да отслабва. Отчаянието, че е загубил семейството си, е толкова голямо, че той прави опит за самоубийство.

В крайна сметка той намира начин да продължи напред и в момента е щастливо сгоден за дългогодишната си приятелка Джахира Дар.

КАК ДА ИЗПРАТИМ КУЧЕТО СИ ПРИ НАЙ-ДОБРИЯ ТРЕНЬОР В СВЕТА?

Телевизионна кариера

На телевизионните зрители Сизър Милан е известен основно с предаванията си по „National Geographic” и „Nat Geo WILD”, а на най-малките – с шоуто си по детския канал „Nickelodeon”.

"ГОВОРЕЩИЯТ С КУЧЕТА" С ПЪРВО ШОУ ПРЕД БЪЛГАРСКА ПУБЛИКА

Какво да очаква българската публика от Сизър Милан? 

Шоуто на Сизър Милан започва точно в 20.00 часа на 23 март в "Арена Армеец", а билетите са на цени между 59 и 149 лева.

Пред българската публика Сизър Милан ще сподели уникални техники за създаване на балансирана и спокойна връзка между стопаните и техните любимци. Демонстрациите ще бъдат с български кучета, предварително подбрани за спектакъла у нас.   

Редактор: Мариана Конова