Преди дни Мартин Гачев бе блъснат от тир, докато карал колело

Смъртта на един от най-добрите български колоездачи Мартин Гачев е повод негови близки, приятели и други велосипедисти да се съберат на протест в центъра на София във вторник.

По темата

Събитието, организирано от клуб „Велосити" и обявено във Facebook, ще се проведе пред НДК под надслов "Спрете да убивате колоездачи" .

Преди дни Гачев загина, след като беше блъснат от тир на главен път 1-8. По информация на близките на жертвата шофьорът на камиона е бил пиян.

Напусна ни един прекрасен човек. По недостоен начин. Един от най-вдъхновяващите хора в България, уникален колоездач, шампион и човек за пример. Мартин Гачев ще липсва на всички ни. И само ние ще изгубим от неговата липса. Защото той е личност, която имаше много знания и опит, които раздаваше на всеки, за да му помогне. Искаме отговорно поведение от всеки шофьор, отнасяне с цялата строгост на закона от страна на органите, отговорни за спазването му, непозволяване на Прокуратурата да допусне пускането на виновния шофьор на тир, причинил смъртта на Мартин Гачев и най-тежката възможна присъда от страна на съда!", пишат организаторите на протеста.