Прикриван ли е убиецът на Георги в Борисова градина?

Преди дни от прокуратурата обявиха, че са проведени стотици разпити за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Съдът остави в ареста задържаният Йоан Матев. От доказателствата става ясно, че ученици, учители и дори директорът на частното училище, в което учел Матев, са били разпитвани. Причината - голяма част от тях разпознали момчето на кадрите, но не съобщили в МВР, твърдят от прокуратурата. 

По темата

В тази връзка от частното училище „Езиков свят” поискаха право на отговор. Директорът Василка Николова призова незабавно да спре „безпрецедентната медийна атака, насочена лично срещу нея, както и срещу колегите й.

„Тежестта на извършеното престъпление и големият медиен интерес към него по никакъв начин не могат да оправдаят погазването на всички юридически и морални принципи по отношение на мен и моите колеги, които биваме представени пред българското общество като пряко замесени в прикриване на престъпно деяние. С тези непрофесионални и юридически неиздържани медийни публикации се нанасят трудно поправими морални вреди най-вече на пострадалото семейство и се създават пречки на компетентните органи да изпълнят обективно и безпристрастно задълженията си в наказателното производство. Същевременно се разпалват напълно ненужни обществено напрежение и омраза, в центъра на които се оказваме ние – работещите в Частно езиково училище „Езиков свят” и нашите семейства”, пише в писмо до медиите Василка Николова.

От училището призовават още прокуратурата и съдът да бъдат оставени да изпълнят задълженията си съгласно закона.

„Декларирам, че ще преследвам по съдебен ред всеки следващ опит да се петни моето име на човек и професионалист, градено с години, както и името на езиковото училище като образователна институция”, завършва директорът.