Георги Златев е обвинен за немарливо изпълнение на ремонт на пътното съоръжение

Първо обвинение за трагедията в тунел „Ечемишка”. В началото на февруари част от осветителната система падна върху минаваща кола и уби на място една жена. Сега прокуратурата посочи като виновен Георги Златев от Пътната агенция.

По темата

Според прокуратурата виновен за трагедията в „Ечемишка” е директорът, отговарял за поддръжката на инфраструктурата - Георги Златев. Защото проявил немарливост и защото знаел, че участъкът е опасен.

„За което е бил уведомен с доклади от „Автомагистрали” ЕАД за корозирала стоманена носеща конструкция, която носи осветителните тела”, обясни Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

Докладите, в които била описана опасността, са три - от 2015 г., от 2016 година. Предупреждения е имало и от полицията. 

Разследващите разпитваха първия обвиняем за трагедията в продължение на 4 часа. И го освободиха с мярка подписка.

„Не мога да коментирам, тече разследване”, заяви Георги Златев.

И още подозрения за нарушения в Пътната агенция. Прокуратурата проверява дали ремонтът на „Ечемишка” се прави на цена, многократно по-висока от реалната, както разкриха от предаването „Господари на ефира”.

„В деня, в който следователи и прокурори отидоха в АПИ и „Автомагистрали”, те не представиха документи за извършените плащания”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Проверките продължават. Не е изключено още хора да се сдобият с обвинения.