Тя се е признала за виновна и върнала откраднатите неща

Елена Поптодорова е била задържана за кражбата три дни, след като я е извършила. Това става ясно от отговор на полската полиция до вестник „Стандарт”.

По темата

В отговора се уточнява: „Полската полиция записа кражба, извършена от гражданка на България в района на летището на Варшава. Случката е станала на 24-ти февруари. В един от безмитните магазини е открадната козметика на стойност 1600 злоти. След установяване на идентичността на заподозряната, тя е заловена на 27-ми февруари около 4 часа следобед в района на летището. Жената се призна за виновна, върна откраднатите неща и доброволно прие наказанието. След приключване на процедурите, тя е освободена”.

От вестника са поискали допълнително уточнение и от полицията обяснили, че няма грешка и кражбата е извършена 3 дни преди задържането на Поптодорова.

От полицията посочват още, че не могат да дават информация за личните данни на заподозрян или провинил се, тъй като това противоречи на полските закони.

Отговорът до вестника е подписан от Томаш Олешчук. Според "24 часа" той е говорител на полицията във Варшава. От вестника пишат още, че идентифицирането на бившата ни посланичка в САЩ вероятно е станало чрез система за лицево разпознаване от охранителните камери на международното летище. 

Самата Поптодорова твърди, че разглеждала един от кремовете в  магазина, когато получила обаждане от България. Без да си даде сметка, че кремът е все у нея,  бившата ни посланичка излязла от магазина, за да проведе разговора.