Хотелите в историческите градове, но и в спа курортите вече са препълнени

Предстоят три почивни дни и на практика това е първият шанс за по-дълъг уикенд след Нова година. Очакванията са още от днес автогарите да се изпълнят с хора, а пътищата – с автомобили.

По темата

Очаква се за 3 март на път да тръгнат 220 000 българи. От тях 180 000 ще пътуват у нас, а 40 000 – в чужбина.

Само от София ще излязат над 100 000 автомобила, съобщиха от столичния КАТ за NOVA.

Натоварен трафик се очаква по магистралите и големите пътища в страната. Затова на изходите на София, и по най-натоварените участъци ще има катаджии, които ще подпомагат трафика.

Заради честванията по повод националния празник от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3-ти затварят и пътя Габрово – връх Шипка.

Иначе допълнителни билети ще има, както за тези, решили да пътуват с влак, така и за тези, решили да пътуват с автобус. Предварителната продажба на БДЖ започна на 20 февруари и ще продължи до 5 март – като за някои от влаковете билети могат да се купят и онлайн.

Повечето автобусни превозвачи също пуснаха допълнителни места за най-предпочитаните дестинации – между 6 и 7 хиляди за отиване и връщане.

Какви са невидимите опасности при дълъг път и колко ще похарчим около празника – гледайте във видеото.

Вашите предложения за теми и сигнали очакваме на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във Facebook: Georgi. Georgiev Nova Tv.