15 фенове бяха арестувани за сбиване преди дербито

Среща между отборите на "Левски" и ЦСКА предстои днес. Столичната полиция е на крак преди дербито. Агитките на двата отбора ще тръгнат по обяд и ще бъдат ескортирани от патрули.

Феновете на "Левски" традиционно се събират  на булевард "Тодор Александров", а привържениците на ЦСКА - в района на НДК.

Полиция е предвидена по спирките на градския транспорт и в метрото. Край стадион "Васил Левски" ще бъдат обособени 8 контролно-пропускателни пункта. Всички ще преминават и през втора проверка на входовете на самия стадион.  

От СДВР съобщиха, че над 15 души са задържани след сбиване в градския транспорт преди футболната среща.  

„Има инцидент и на сборния пункт на "Левски" на бул. „Тодор Александров“, където един от феновете се е самонаранил с бомбичка“, съобщи старши комисар Младен Маринов. 

Двубоят днес започва в 14:30 и ще бъде излъчен пряко по Diema Sport. Може да го гледате и на Gong Play. 

Заради срещата се въвеждат и промени в организацията на движение. Забраняват се престоят и паркирането от 8.00 часа днес до отпадане на необходимостта при сектор Г и сектор Б на Националния стадион „Васил Левски“.

Забраняват се престоят и паркирането от 12.30 часа до 16.30 часа на моста пред  Националния стадион „Васил Левски и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиев“.  

От 13.00 часа до приключване на срещата при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. „Ген Гурко“ между бул.“Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“, бул. Драган Цанков“ между бул. Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „П.К. Яворов“.

От 13.00 часа на 4 март до приключване на футболната среща се променя частично и маршрутът на автобусна линия 75. Автобусите ще пътуват до Военна академия.