Творците се оплакаха, че едва около 1000 броя са стигнали до вестникарските будки

Скандал около новия вестник с карикатури "Прас прес". Издателите на хумористичното издание обвиниха фирмата, която е трябвало да разпространи първия брой, че го е скрила.

При отпечатани 10 000 броя, едва около 1000 стигнали до вестникарските будки.  „Това е за първи път в най-новата история на България арестуване на вестник. Досега не се е случвало и ние мислим, че тук има някакви политически причини”, коментира карикатуристът Чавдар Николов.

И докато карикатуристите търсят човека, който е спрял вестника им, издателите на „Прас прес“ твърдят, че преди да подпишат договора за разпространение с  фирмата „Национална дистрибуция”, от там поставили един въпрос.

„Още с отиването си там, за да говорим за разпространението на вестника започна приказка дали ще го одобри Делян Пеевски”, заяви журналистът Иван Бакалов.  

В регистрите името на депутата от ДПС Делян Пеевски не фигурира сред собствениците на фирма „Национална дистрибуция”.  NOVA потърси както Пеевски, така и разпространителите, но никой не отговори на обажданията ни.

Издателите на вестника са заканват да сезират Комисията за защита на конкуренцията, международните организации, които наблюдават свободата на словото и европейски институции.