За това съобщи журналистът пред NOVA, а по-късно го потвърдиха и от МС

По темата

Иван Гарелов е бил освободен като медиен съветник на служебното правителство. Това съобщи самият той за NOVA. 

„Говорих със служебния министър-председател Огнян Герджиков. Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, заяви за Nova.bg журналистът Иван Гарелов.

Какви са мотивите за уволнението?

„Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България”. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, обясни още Гарелов.

Министър-председателят Огнян Герджиков освободи медийния си съветник Иван Гарелов, потвърдиха малко по-късно в съобщение от правителствената информационна служба. "Причина е днешното му участие в телевизионно предаване и произтеклото от това нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания.", се посочва в съобщението.

"Премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания", се казва още в съобщението на пресцентъра на МС.

Доскорошният премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира уволнението на Иван Гарелов.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар. С радост бих спрял тази чистка в цялата държава", написа Борисов във Facebook. 

А участието на Гарелов в "Здравей, България" вижте тук:

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.