Дъщерята на американския президент ще получи и достъп до секретна информация

Иванка Тръмп ще получи кабинет в западното крило на Белия дом. 35-годишната дъщеря на американския президент Доналд Тръмп ще получи и достъп до секретна информация, макар че формално тя не е служител на правителството, съобщи неин адвокат.  

КАК ДЕЦАТА НА ТРЪМП СЕ ЗАБАВЛЯВАТ В БЕЛИЯ ДОМ ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ ТУК

По темата

Нейното присъствие в Белия дом е очевидно от началото на мандата на баща й. Съпругът й - Джаред Къшнър, бе официално назначен за един от главните съветници на държавния глава. В петък ИванкаТръмп участваше в една от срещите на баща си с гостуващата във Вашингтон германската канцлерка Ангела Меркел, припомнят БТА Асошиейтед прес.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА НА ИВАНКА С АНГЕЛА МЕРКЕЛ ВИЖТЕ ТУК

Кабинетът на президентската дъщеря ще се намира на втория етаж на западното крило, до кабинета на друг от главните съветници на президента - Дина Пауъл, която неотдавна бе повишена в длъжност в Съвета за национална сигурност. 

ИВАНКА ТРЪМП СЕДНА ЗАД БЮРОТО НА БАЩА СИ (ВИДЕО+СНИМКА)

Според адвоката на Иванка Тръмп - Джейми Горелик, въпреки че няма да има официален статут, тя ще прекарва в Белия дом пълен работен ден, ще спазва етичните норми и правилата за съхранение на поверителни материали, отнасящи се до държавните служители. Консултативната юридическа служба на Белия дом е одобрила този подход.

СИНЪТ НА ИВАНКА ТРЪМП ПРОПЪЛЗЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЕЛИЯ ДОМ (ВИДЕО)

Иванка често заместваше баща си на предизборни митинги и срещи в предизборната кампания. А след като той спечели изборите и влезе в Белия дом, Иванка се премести със семейството си във Вашингтон и анонсира планове да работи по икономически въпроси, като отпуските по майчинство и грижите за децата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.