"Не е време за спекулации", каза шефът на "Луфтханза"

Авиокомпания "Луфтханза" отбелязва днес втората годишнина от катастрофата на самолета на нискобюджетната си дъщерна фирма "Germanwings". По този повод главният изпълнителен директор на "Луфтханза" Карстен Шпор отбеляза, че това е ден за възпоменание, а не за спекулации, предаде "Ройтерс", цитиран от БТА.

По темата

"Никога няма да забравим жертвите", каза Шпор след церемония във Френските Алпи, където се разби самолетът. На възпоменателното събитие присъстваха роднини и приятели на загиналите пътници и екипаж.

На мястото на катастрофата ще бъде издигната скулптура, която да напомня за трагедията.

В последните дни бащата на втория пилот, който според следователите умишлено е насочил самолета към планинските върхове, постави под въпрос ролята му при катастрофата. Според бащата на Андреас Лубиц той бил здрав и жизнерадостен човек.

Лубиц е страдал от безсъние от месеци, страхувал се е, че губи зрението си и е бил отчаян, каза в Дюселдорф прокурорът Кристоф Кумпа.

"Седмица преди разбиването на самолета Лубиц търсил на таблета си методи за извършване на самоубийство и се интересувал как се блокира вратата на пилотската кабина", допълни Кумпа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.