Той е в листите за предстоящите парламентарни избори на 26-и март

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до ЦИК за сваляне на имунитета на кандидат-депутата Николай-Емил Шопов. Той е в листите за предстоящите парламентарни избори на 26-и март.

По темата

Причината за това е, че той участвал в пътно-транспортно произшествие на 23 март тази година. Инцидентът е станал на бул. "Черни връх" в София между автомобил и мотоциклет, управляван от Николай-Емил Шопов. 

Мотоциклетът не е бил регистриран, не са били издадени и поставени регистрационни табели, а на пристигналите на място полицаи Шопов е представил шофьорска книжка, издадена от САЩ. Шопов е бил задържан за 24 часа в полицията.

Събраните доказателства сочат, че извършеното от Николай-Емил Шопов престъпление е от общ характер.

Според разпоредбите на Наказателния кодекс такова престъпление се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от 500 до 1000 лева. 

В деня на вота следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.