Първото заседание на новия парламент най-вероятно ще бъде след Великден

Първото заседание на новия парламент най-вероятно ще бъде след Великден. Точната дата засега не е потвърдена официално, но според източници на NOVA депутатите започват работа на 19 април. Кой точно влиза в парламента ще обявят официално на 3 април. 

По темата

Сигурните депутати са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и бившият регионален министър Лиляна Павлова. Вероятно обаче те ще останат зад депутатските банки за кратко. Очакванията са, че и двамата ще заемат старите си кабинети на „”Дондуков” 1.

В депутатските редици на ГЕРБ влизат и други бивши министри. Това са Томислав Дончев и Вежди Рашидов.

Зад депутатските банки на БСП ще седнат Стефан Данаилов, журналистите Елена Йончева, Тома Томов и социологът-юрист професор Иво Христов. 

ДПС залагат на стари фигури и едно ново лице. Делян Пеевски отново ще бъде депутат от Движението, а в парламента влиза и говорителката им Велислава Кръстева.

Най-познатото лице от новата партия в парламента – ВОЛЯ, е лидерът й Веселин Марешки.

Трите най-знакови фигури сред Патриотите също влизат в Народното събрание - Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Друга знакова фигура на „Атака” обаче остава вън от парламента. Магдалена Ташева се сбогува емоционално с пленарната зала на страницата си във Facebook: "Моля, не коментирайте. Тишината е единственият лек за болката ми".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.