Губернаторът на провинцията Путомайо посочва, че липсват цели квартали

Най-малко 112 души загинаха при свлачище в югозападната част на Колумбия. Ранените са над 200, а голям брой хора са в неизвестност, информира Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

„Тъкмо бях информиран, че 112 души са загинали. Не знаем колко още загинали ще има, все още търсим“, отбеляза президентът на страната Хуан Мануел Сантос по време на посещение в засегнатия от бедствието град Мокоа, цитиран от Агенция "Фокус". 

Бедствието е причинено от часове на проливни дъждове през нощта в провинция Путумайо, при което много реки преляха, а стотици домове бяха наводнени.

Губернаторът на провинцията Путомайо Сорел Арока обяви случващото се за „безпрецедентна трагедия“ и посочи, че „стотици семейства все още не са открити, а цели квартали липсват“. Властите сочат, че е възможно да има нови жертви. Свлачищата са предизвикани от прииждането на река Мокоа и на нейните притоци. 

Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос заяви, че ще отпътува до пострадалата провинция, за да наблюдава спасителните операции.

„Присъствието ми ще гарантира вниманието към жертвите на тази трагедия, заради която всички колумбийци са в траур“, заяви той в съобщение, публикувано на профила му в социалната мрежа Twitter. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.