В следващите три седмици е в ход Национална кампания за насърчаване на четенето

По темата

Книгите тръгват на поход. В следващите три седмици е в ход Национална кампания за насърчаване на четенето. Стартът й вече е даден.

Любими на всички актьори от театъра и екрана се включват в инициативата „Известните българи четат на деца“. Те ще посетят над 20 училища и детски градини, за да се срещнат с близо хиляда деца и ученици на възраст от 4 до 15 години.

Едва ли има дете или възрастен, които да не знаят кой е Ханс Кристиан Андерсен. В Столичната библиотека се пазят изключително стари издания като приказките на Андерсен от 1940 година.

212 години след рождението на Андерсен в Международния ден на детската книга любими на всички актьори от театъра и екрана разгърнаха любими книги.

„Молитва на майстора”! Помогни ми в началото на работата, когато съм най-слаб, помогни ми в сърцевината й, да поддържаме изострено вниманието си и Ти, Всевишният, да превърнеш недостатъците й в добро!”, чете актьорът Стоян Алексиев.

Сега Стоян Алексиев и негови колеги тръгват по училища и детски градини, за срещнат децата с любимите си приказки.

„Събуждаме книги! Светът около нас! Придобиваме смисъл и е важно децата да имат памет за книгите. През книгата е първата връзка между родител и дете! Разказвайте, съчинявайте заедно с децата си и ще видите колко по-добри са от вас! За да останем хора, което значи да бъдем чувствителни”, казва писателят Георги Господинов.

До 23 април книгите оживяват за най-малките читатели.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.