Разговор за пробитата национална сигурност по време на изборите

Той е бивш български премиер и е бил начело на държавата в най-силните времена на Сините. Днес обаче десните са извън парламента и той има обяснение за това. В седмицата след изборния махмурлук – ще чуете един трезвен и безпощаден глас за изборните резултати. Иван Костов говори за пробитата национална сигурност по време на изборите и зависимостите в българската политика днес.

По темата

„Ситуацията в страната е много тежка. България е в политическата криза, от която всички се надяваме да излезе. Но политическата криза от 2012 година отслабва институциите. А външните предизвикателства са големи. Русия и Турция се намесиха в изборите. Руската пропаганда бе споделена от много политически формации по време на предизборната кампания. Ердоган е в много тежка ситуация – той е в гражданска война. А Русия тази година изхарчи валутния си резерв. Вкарана във два военни конфликта, такава страна може да стане агресивна”, коментира Иван Костов.

И се възмути от негативите и озлобеността, която се изля върху Десницата в България.

На въпрос „Лично его ли попречи на десните партии да влязат в парламента?”, той отвърна: „Има по-дълбоки причини. Проблемът е, че в България дясно-център има струпване на дясно-либерални формации. Цялата тази либерална доктрина в момента е в тежка криза в Европа и фалира в Съединените щати. И войната в момента е кой ще ги замени”.

Запитан каква според него ще бъде коалицията след изборите, Иван Костов заяви: „ГЕРБ – Обединените патриоти и евентуално ВОЛЯ. Коалиция между БСП и ГЕРБ означава цялостна трансформация в страната, която никой няма да го допусне”.

А какво ще стане с ДОСТ?

„ДОСТ може би ще имат още една битка, евентуално на следващите парламентарни избори”, прогнозира Костов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.