Ще има ли скоро стабилно правителство?

Какви са възможните формули и коалиции в управлението? Още по време на кампанията Бойко Борисов обяви, че голяма част от досегашните му министри ще заемат отново постовете си в третото му правителство. 

По темата

Самият Борисов се превърна в ябълката на раздора заради настояването на Патриотичния фронт той да не оглавява кабинета. ГЕРБ обаче не отстъпват. И така, ако най-голямата партия формира кабинет, той ще бъде с Борисов начело.

Постовете си вероятно ще запазят Владислав Горанов като финансов министър и Томислав Дончев като отговорник за европейските фондове. Сред твърдите фаворити на Борисов за транспорта остава Ивайло Московски. А за екологията – Ивелина Василева. Министерството на туризма вероятно ще бъде запазено за досегашния си титуляр Николина Ангелкова. 

По-сложно е с партньорите. Ако изобщо се стигне до коалиция с Патриотичния фронт, дежурният слух праща Красимир Каракачанов в Министерството на отбраната. Появиха се и спекулации за Валери Симеонов начело на енергийното. 

Преди всичко обаче е необходимо да се стигне до съставяне и гласуване на кабинета. А това, по всичко личи, ще е тема на дълги и сложни преговори.

Какво всъщност казаха главните участници преди изборите? Гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.