ГЕРБ и Патриотите все още не са обсъждали персоналния състав на кабинета

„Към момента не е обсъждан вариантът да съм вътрешен министър. Темата за персоналния състав на Министерския съвет не е дискутирана нито в ГЕРБ, нито в Обединените патриоти. Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов”, заяви в „Здравей, България” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

По темата

По думите му в момента се изчистват различията, за да може да се обединят около цялостна управленска програма за 4-годишен мандат.

"Никога не бих се ангажирал да заема поста председател на парламента, защото съм много натоварен с организационните работи, свързани с партията, а председателят има много функции", призна той.

"Ако Ивайло Московски или някой друг от Плевенския район бъде посочен за изпълнителната власт, се отваря правната възможност Цецка Цачева да влезе като депутат в парламента", поясни Цветанов. 

„Малките десни партии постигнаха най-ниския си резултат на тези избори. Това се дължи може би на вътрешните противоречия, които имат помежду си. Те се концентрираха само върху това да дискредитират ГЕРБ и да спечелят гласове, а атаките не бяха срещу истинските им опоненти – социалистите”, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

„България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от „Атака”. Искам да благодаря на Обединените патриоти за коректността и конструктивния диалог, който водим”, заяви Цветанов.

Той уточни, че предстои работна среща с представители на ВОЛЯ, защото ГЕРБ ще потърсят тяхната подкрепа за секторни политики. Ще се види дали наистина техните тези за това, че стоят в център-дясно са действителни и биха подкрепили правителството.

Цветанов бе помолен да коментира и темата за промяната в Изборния кодекс, инициирана от Министерството на правосъдието, която се оказа, че Румен Радев е искал, а именно да се забрани на българите в чужбина да гласуват.

„ГЕРБ няма да допусне подобна промяна в българското законодателство. Очевидно Румен Радев се стреми към президентска република”, коментира Цветанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.