Тя обаче е категорично против кашоните и продажбата на учебници там

„Книжният пазар на площад „Славейков“ няма да бъде премахван”, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова на заседанието на Столичния общински съвет, пише БГНЕС.

По темата

Председателят на групата на БСП в СОС заяви, че според левицата книжният пазар на „Славейков“ трябва да бъде запазен, но като се изхожда от презумпцията, че никой не харесва състоянието му в момента. „Но, може с ремонта да се изгради нова инфраструктура, нов книжен пазар“, заяви Паргов.

Той обясни, че продавачите на книги са пуснали подписка в подкрепа да бъде запазено книжното средище, в която вече са се включили над 1000 души.

Кметът Фандъкова му отговори, че има добър диалог с гражданите и вече има подписката. „Няма проект за премахване на пазара”, заяви тя.

„Книжният пазар не само ще се върне, но има предвидено място за функционирането му на площад „Славейков“. Моят личен ангажимент е той да бъде постоянен, защото приемам, че това е част от културната среда на едно градско пространство“, заяви Фандъкова.

Тя е категорично против кашоните и продажбата на учебници, защото в София има много книжарници, откъдето учебници могат да се закупят, но продажбата на книги има място на това емблематично място. „Временно, докато се прави ремонтът на площадката, площадката на градинката пред хотел „Рила“ е отредена за продажбата на книги“, обясни столичният кмет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.