Според прогнозите, правителство ще има до Гергьовден

Правителство - до Гергьовден. Това прогнозираха участници в бъдещата управляваща коалиция на ГЕРБ и Патриотите. А ден преди утрешното тържествено откриване на Народното събрание всички бъдещи парламентарни групи се събраха на заседания.

По темата

Все още няма официална номинация за председател на НС, но най-вероятната е на Димитър Главчев от ГЕРБ. Именно той е предложението на партията на Борисов за поста. В предишния парламент той беше заместник-председател и е натрупал достатъчно опит начело на парламента. Народното събрание ще има и петима заместници - по един от всяка парламентарна група. От БСП вече обявиха номинацията си - Валери Жаблянов. От ДПС също са готови с конкретно име. На първото заседание на парламентарната група беше решено това да е доктор Нигяр Джафер. Обединените патриоти вероятно ще издигнат юриста Явор Нотев. Кой ще е петият заместник, от редиците на ВОЛЯ, все още се не знае. 

В момента служебният премиер Огнян Герджиков подготвял папката със съвети, които ще връчи на своя предшественик и наследник Бойко Борисов.

Как членовете на новия парламент се подготвят преди първия си работен ден? Гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.