Идеите на новото правителство коментира Красимир Каракачанов

„Това не е новина. Това е слух. Не сме преговаряли на тема постове. Конкретен разговор колко министерства ще имат Патриотите и кои да бъдат те, не сме водили”, заяви в студиото на „Здравей, България” Красимир Каракачанов от „Обединените патриоти” и лидер на ВМРО. И припомни, че през 2005 г. е отказал министерски пост, защото в правителството е участвало ДПС.

По темата

За компромиса за увеличението на минималната пенсия

„И двете страни направиха компромис. ГЕРБ беше категорично против, а ние искахме 300 лв. минимална пенсия. И двете страни се съгласихме да се увеличи на 180 лв. от 1 юли, а от 1 октомври минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст да стане 200 лв. Средствата за това увеличение ще дойдат от бюджета или около 700 милиона лева. Има много учители, които получават по 160 лева. Тези хора са ощетени от системата”, каза още Красимир Каракачанов.

За гласуването в чужбина

„Искаме да се забрани гласуването на българи в чужбина. В страните членки да се отвори секция, където се подадат молби от повече от 40 души, а в страните извън ЕС гласуването да се извършва само в българските дипломатически представителства”, заяви още Каракачанов.

„Сред приоритетите на новото правителство са въвеждане на военно обучение в училищата, както и обсъждане за връщането на наборната военна служба, но това обаче няма как да се случи в рамките на 5-6 месеца”, добави Красимир Каракачанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.