Видео, заснето в самолет на „Американ еърлайнс”, предизвика вълна от възмущение

Авиопревозвачът „Американ еърлайнс” разследват инцидент на борда на техен самолет, след като в социалните мрежи се появи видео, показващо конфронтация между пътничка и стюард на борда на самолет.

Видеото е заснето от друга пътничка, която казва, че случаят е от петък вечерта по време на качването на пътниците за полет от Сан Франциско за Далас.

Не е ясно какво точно се е случило, за да се стигне до скандала, но свидетелите разказват, че стюардът взел детската количка на майката и я изблъскал. Жената пътувала с двете децата си – близнаци. На видеото се вижда как държи едното бебе, второто е в детско столче за кола, на земята до нея.

На видеото се вижда как майката с едното бебе в ръце ридае.

„Моля ви, само ми върнете количката”, казва тя на екипажа.

В същото време пътник става и се намесва в защита на майката.

„Хей, приятел, ако го направиш това на мен, ще те фрасна и ще те просна на земята”, заявява пътникът.

Стюардът му отговаря да стои настрана, а след това влиза в тон и казва: „Удари ме, удари ме”.

От видеото не става ясно, защо жената плаче. Свидетели разказват, че преди това стюардът грубо ѝ взел детската количка и я избутал, а тя за малко не изпуснала детето си.

От авиопревозвача започнаха разследване на случая. И уточниха, че родители могат да пътуват на борда на самолета с малки детски колички, а по-големите трябва да бъдат чекирани.

„Гледахме видеото и започнахме разследване на фактите”, се казва в съобщение на компанията, цитирано от Си Ен Ен. „Дълбоко съжаляваме за страданието, което сме причинили на тази пътничка, семейството ѝ и всеки друг пътник, засегнат от инцидента”. 

От компанията заявяват още, че жената е била преместена в първа класа на самолета, а стюардът е отстранен от работа, докато трае разследването. 

Само преди две седмици на борда на самолет на друга американска авиокомпания имаше друг инцидент, който възмути обществеността. В социалните мрежи се появи клип, на който се вижда как пътник е свален насила от самолет, който трябвало да излети от Чикаго до Луисвил. 

Джейси Анспач, който публикува кадрите в Twitter, съобщи, че точно за този полет компанията „Юнайтед еърлайнс“ е продала повече билети, отколкото са били местата в самолета. Когато един от пътниците отказал доброволно да слезе, той бил буквално извлечен навън. 

„Компанията продала повече билети, отколкото са местата и на случаен принцип избра няколко пътници да слязат от самолета. Ето как точно го направиха", написа той при публикуването на шокиращите кадри. 

Мъжът, който бил свален насила от самолета, бил избран, но отказал да слезе, твърдейки че е доктор, който трябва да е в болницата на следващия ден.  

"На пътниците беше предложено да получат 400 долара и безплатна нощувка в хотел, за да да се съгласят да слязат от самолета. След като никой не се съгласи, офертата достигна до 800 долара", уточнява Аудра Бриджис, която също пътувала с този полет. Инцидентът станал на 9 април. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.