Синдхутаи е щастлива, но в очите й се крие много болка

Запознайте се с една необикновена жена, която е открила смисъла на живота си. Синдхутаи Сапкал е майка на над 1000 деца и въпреки че не всички са родени от нея, тя обгрижва всяко едно от тях като собствено.

Наричат Сапкал „майката на сираците”, а зад добрите й очи се крие много болка. Преди години тя е на косъм от самоубийството. Родена е като нежелано дете. На 10 години сключва уговорен брак с 30-годишен мъж. Той я пребива системно, а впоследствие я изхвърля, докато е бременна в 9-ия месец. В същия ден тя ражда момиченце в обор и върви километри до дома на майка си, която отказва да я подслони.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА СИНДХУТАИ НЕЙНИТЕ 1400 ДЕЦА

Синдхутаи започва да проси, за да изхранва дъщеричката си. Сдобива се и с прякор – Chindi (което значи „парцалив”).

„Докато просех и живеех по улиците, осъзнах, че на този свят има толкова много сираци, които си нямат никого на този свят. И реших да се погрижа за тях и да ги отгледам като свои собствени”, спомня си тя.   

В онзи момент самотната жена дава пред себе си обещание, което не забравя никога. Днес тя е на 68 години и е щастлива. Гордее се с всичките си деца, които непрекъснато се увеличават. Тя се грижи те да имат подслон, да получат образование, да сключат брак и да създадат стабилен живот. Някои от тях са станали адвокати, лекари и инженери.

Години след като съпругът й я изпъжда от дома им, той се завръща при нея и я моли за прошка. Тя не просто му я дава, а го приема като едно от своите деца – най-възрастното.

За своята доброта и хуманност Синдхутаи е получила стотици награди през годините. А парите от тях влага в домовете си за сирация, които са няколко.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.