От 21 до 23 април ИТ център Враца се превърна в арена за най-добрите в програмирането и дизайна от града

Безсънни нощи и много труд съпътстваха тазгодишното издание на Hack Vratsa. 31 участника, разпределени в 8 отбора, се надпреварваха помежду си и с времето в опит да създадат игра, която да впечатли жури, съставено от опитни програмисти. Организатор на събитието е Враца софтуер общество - победител в първото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп “ПРОМЯНАТА”, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change.

Снимки от второто издание на Hack Vratsa може да видите ТУК

Победител в Hack Vratsa стана отборът на The Bulgarian Gurus, съставен от четири курсисти на Враца Софтуер, които си тръгнаха с голямата награда - Sony Playstation 4 и посещение в офиса на компанията за разработка на игри Gameloft. Те разработиха проект, който провокира паметта и наблюдателността на играещите.

Първи подгласник остана отборът на CodingRangers, които създадоха бойна браузър игра, в която може да се изправиш както срещу компютър, така и срещу реален опонент. За втора поредна година близо до върха останаха момчетата от Leonardo robotics, които създадоха хардуерна система бомба. Тя е съставена от няколко модула. Играта се играе от двама души, като единият играч дава напътствия, а другия влиза в ролята на сапьор, който трябва да я обезвреди. Всички участници получиха награди, предоставени от нашите спонсори Ecommera, Gameloft, Nemetscheck , Questers и Inveitix.

Враца софтуер общество обявяват своята следваща инициатива - лятна ИТ академия за предприемачи ПРО, която е нещо като удължен вариант на хакатон. Академията е предназначена за ученици в гимназия и студенти и в нея те ще формират и ще работят над проекти, които сами са измислили. Ще се проведе от 3 юли до 5 август, очаквайте повече информация на Facebook страницата на Враца софтуер общество тук