Рускинята постигна трета поредна победа в Щутгарт

Мария Шарапова се класира за полуфиналите на тенис турнира на червени кортове в Щутгарт. Днес рускинята постигна трета поредна победа след завръщането си на корта след 15-месечно наказание за употреба на допинг. 

По темата

В мач от четвъртфиналите на турнира 30-годишната тенисистка надделя с 6-3, 6-4 над Анет Контавейт от Естояния за час и 22 минути игра, като това бе първи мач помежду им, пише БГНЕС.

След равностойно начало на срещата Шарапова успя да реализира първия пробив в седмия гейм, за да поведе с 4-3, а малко по-късно затвори сета след нов пробив за 6-3.

Втората част бе далеч по-равностойна. Отново рускинята първа взе преднина, спечелвайки подаването на своята съперничка за 3-1. В следващите два гейма двете тенисистки си размениха по един пробив – първо Контавейет намали за 3-2, но впоследствие Шарапова реализира четвъртия си пробив в мача за 4-2.

Носителката на 4 титли от Големия шлем затвърди преднината си на свой сервис и се доближи само на гейм от спечелването на мача и класиране за полуфиналите. Тук 73-ата в света Котавейт направи последен опит да се върне в двубоя, спечелвайки следващите два гейма за 5-4. В крайна сметка в оказалия се последен десети гейм Шарапова отново успя да пробие естонката и да се поздрави с успеха.

В спор за място на финала рускинята ще срещне победителката от двубоя между Кристина Младенович и Карла Суарес Наваро. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.