Ще ѝ помогне само влизане в ЕС и НАТО, заяви бившият ни посланик в САЩ

Бъдещето на Македония е поставено на карта. Така бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова коментира в предаването „Комбина” ситуацията в Македония от последните седмици.

По темата

„Много е тревожно тази държава да се разтърсва от почти фатални трусове. Този сблъсък е показателен за много сериозна корозия вътре в политическата среда. На тест е поставено чувството за политическа отговорност на лидерите на двете най-големи партии в Македония”, заяви Поптодорова. „Същевременно изпитвам опасения, че ако те не намерят начин да направят стъпка назад, бъдещето на Македония ще продължи да бъде заложник на личностни съперничества и сблъсъци на лидерите на тези две партии. Македония трябва да се справи с нерисково присъствие на албанския фактор. Той е неотменим, незаобиколим. Не България е заплахата за Македония. Ние спорим за едно минало, а бъдещето на тази млада държава е поставено на карта. Само едно влизане в ЕС и НАТО ще помогне на Македония да регулира и вътрешния процес”, коментира Елена Поптодорова. 

Близо два месеца след обвиненията в кражба на козметика на летището във Варшава, бившият ни посланик в САЩ  се върна у нас, където започна нова работа.

„Предложението беше направено по начин, по който не можеш да кажеш не”, заяви Елена Поптодорова.

 „Това е една стимулираща промяна, след като през целия си живот съм била държавен човек”, допълни Поптодорова.

След инцидента на летището във Варшава, бившият ни дипломат заяви, че не усеща пред нея да има затворени врати. 

За приятелите и предателите и способността да се изправиш след най- големия шамар в кариерата, вижте уроците за оцеляване на Елена Поптодорова във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.