Още в началото на кариерата му треньорите го описват като талант

Ако върхът в кариерата на Анди Мъри е на чистите зелени кортове на „Уимбълдън”, то световният номер 1 дължи голяма част от успехите си на червената настилка на Барселона, пише Си Ен Ен.

АНДИ МЪРИ КАТО ДЕТЕ И В НАЧАЛОТО НА КАРИЕРАТА МУ

С твърде малко възможности и опоненти в родната си Шотландия, 15-годишен Мъри заминава за академията „Санчес-Касал” в Испания с надежда да увеличи шансовете си за кариера на корта.

Според съоснователя на академията Серджио Касал, носител на 2 титли от Големия шлем, по-малко от 1% от децата, които започват да играят там, стават истински професионалисти. За Анди Мъри обаче казва, че е знаел още в началото, че ще има голям успех.

„Можеше да се види, че е страхотен”, казва Касал. Бившият тенисист си спомня и как като юноша Мъри е бил извикан да участва в тренировката на тогавашните тенис легенди Карлос Моя и Гилермо Кория, а младата надежда дори спечелил един сет.

Снимка: Getty Images

Миналата седмица преди откриването на тенис турнира в Барселона Мъри се върна в академията.В реч, дадена пред няколко късметлии, които са присъствали, Мъри похвалил ценностите, на които го е научила академията, и за това, че го е вдъхновила.

„Времето, което прекарах тук, беше невероятно”, заяви Мъри. „Научих много – да работя усилено, на дисциплина. Беше страхотно”, заяви Мъри.

 „Никога не съм очаквал, че ще стана номер 1 в света или ще постигна, това което съм постигнал. Просто се опитвах да стана професионален тенисист и се надявах да стигна до топ 100 и да си изкарвам прехраната с тенис. Но това се случи и много от него започна тук”.

Построен през 1998 г., академията „Санчес-Касал” се гордее с някои от най-впечатляващите съоръжения в света - 27 корта, фитнес, център за физиотерапия, доктор – всичко, от което се нуждаят начинаещите тенис-звезди. В тази академия е тренирал и Григор Димитров. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.