Предупрежденията са и за силен вятър

Жълт код е обявен за днес в 18 области на Западна, Централна и Северна България заради интензивни валежи и гръмотевични бури.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Кюстендилска, Пернишка, София град, София област, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска и Ямболска.

В 15 от областите валежите ще бъдат придружени и от силен вятър – до около 20 м/с. 

Тази нощ най-много дъжд падна в Ловеч - 22 литра на квадратен метър, а във Велико Търново само за последните 3 часа количеството на валежа е 12 литра.

По темата

До средата на новата седмица времето ще е доста динамично, с чести и интензивни превалявания, придружени с гръмотевични бури. Утре, след временно спиране на дъжда, още преди обяд от запад отново ще започнат превалявания с гръмотевици, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната.

В началото на следващата седмица остават условията за локални интензивни и значителни по количество валежи, възможни са и градушки. Ще захладнява, по-чувствително - в сряда. От четвъртък слънцето ще се завърне. Сутринта ще е доста хладно, но през деня ще започне затопляне.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.