Новият наемател наел бригада, която да изхвърли покъщнината му

Тежко болен мъж в напреднала форма на диабет беше изхвърлен на улицата от общински апартамент в София. Новият наемател наел бригада, която да изхвърли покъщнината му през прозореца, като така заминал и животоспасяващият инсулин.

На практика мъжът има лекарство до тази вечер, може би и утре. Живее на улицата и за него се грижат съседи, които не са си изгубили човещината.

Не иска да го виждаме как плаче като малко дете, защото е на 50. Трудно обаче сдържа сълзите си щом погледне към дома си – общинско жилище в софийския квартал „Дружба 2”. Загубил го, защото със 140 лева пенсия не успял да плати наема си и жилището е дадено на друг.

Преди шест дни дошъл новият наемател, сменил бравата и Евгени останал на улицата. Докато е в болница изхвърлил всичко от дома му.

Заедно с малкото покъщнина на боклука отишъл и инсулинът за месец напред. Радва се, че поне му е останала една количка. загрижен съсед му я запазил.

От общината в „Дружба” разбираме, че не е плащал наем от 2007 година. Също така не стопанисвал дома си добре. Социалните служби нееднократно са му предлагали да иде в дом за временно настаняване. Той обаче отказвал.

Редно ли е един болен човек да бъде изхвърлен заедно с животоспасяващите му лекарства по този начин? Дори и да е законно. Екип на „Здравей, България” се свърза с новия наемател. Твърди, че предупредил Евгени, че ще бъде изхвърлен.

Общината вече се зае със случая. Обещанието е, че още в рамките на днешния ден човекът ще бъде подслонен. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.