Руският президент държа реч на Червения площад по случай Деня на победата

Руският президент Владимир Путин е убеден, че няма сила, която може да пороби Русия.

„Няма, не е имало и няма да има сила, която да покори нашия народ“, каза държавният глава в реч на Червения площад по случай Деня на победата.

СНИМКИ ОТ ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ ТУК

Путин припомни, че по време на Втората световна война „нацистите стовариха най-мощния удар върху Съветския съюз“.

„Нашият народ се сражаваше на живот и смърт, защитавайки родината и направи невъзможното – отблъсна назад кървавото колело на Втората световна война, изгони врага от там, където той бе посмял да стъпи на наша земя, съкруши нацизма, сложи край на неговите зверства“, подчерта Путин.

Според него Втората световна война е станала възможна заради разделението на водещите световни сили.

„Не успяхме да предотвратим тази чудовищна трагедия преди всичко заради разделението на водещите държави в света. Това позволи на нацистите да си присвоят правото да решават съдбата на другите народни, да започнат най-жестоката и кървава война, да поробят и да поставят почти всички европейски страни на служба на своите смъртоносни цели“, заяви още Владимир Путин.

Уроците от тази война ни карат да бъдем бдителни и Въоръжените сили на Русия са способни да отблъснат всяка потенциална агресия. За ефективната борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и другите заплахи е необходима консолидация на цялата международна общност“, подчерта руският президент.

„Задължени сме да помним, че победата е постигната с цената на огромни жертви, че войната отне милиони животи“, заяви Путин.

„Чувстваме кръвно родство с поколението герои и победители. Обръщам се към тях - вие никога няма да се срамувате от нас. Руският войник и днес, както и във всички времена, е готов на подвиг и на саможертва в името на своя народ. Страната се гордее с вас. Ние винаги ще пазим Русия“, обърна се руският президент към ветераните от войната.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.