Очаква се Корнелия Нинова да предложи депутати да напуснат партията

Заседание на Националния съвет на БСП. Очаква се лидерът на социалистите Корнелия Нинова да предложи депутати от парламентарната група да напуснат Изпълнителното бюро на партията. 

По темата

Ако искат да останат в партийното ръководство, ще трябва да се откажат от мястото си в Народното събрание. Тази идея обаче вероятно ще предизвика напрежение в БСП.

Според несъгласните отговорностите не бива да се разделят механично. Още повече, че има оперативни решения, които се приемат от Изпълнителното бюро, но се реализират в парламента.

Корнелия Нинова избра да не каже нито една дума по този въпрос в публичната част на заседанието. Тя избра да критикува управляващите.

„ГЕРБ и Обединените патриоти се отказаха от предизборните си обещания. Разминаване на думи и дела на премиера Борисов. На думи той търси той търси национално съгласие и е обединител. На действия парламентът няма никакво значение и принципът е аз решавам, вие изпълнявате”, заяви Нинова.

Михаил Миков коментира разделянето на партийната от парламентарната власт с думите, че то е несъстоятелно, защото работа на политиците била да правят политика именно в парламента.

Очаква се да бъде избран организационен секретар на БСП. Вероятно функцията ще поеме Кирил Добрев. Ще бъдат избрани и заместници на председателя – до момента единственият заместник на Корнелия Нинова е актьорът и депутат Стефан Данаилов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.