"Няма друго правителство, което толкова бързо да е подменило вота на гражданите", заяви тя

„2,5 млн. българи бяха подведени от предизборни обещания и излъгани от следизборните действия на ГЕРБ и Обединени патриоти”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Националния съвет на партията. 

По темата

„Няма друго правителство, което толкова бързо, по-малко от месец след изборите, да е подменило вота на гражданите, които гласуваха за тях”, заяви Нинова.

Тя даде за пример с това, че Обединените патриоти се отказаха от намерението си минималната пенсия да стане 300 лв. и да се преизчислят всички пенсии като по този начин са излъгали 2,2 млн. българи.

От друга страна, Нинова посочи, че едни граждани са получили саниране безплатно, други ще го получат сега, ако си платят, а трети въобще няма да го получат, независимо, че средствата идват от данъците, извън европейските.

Тя припомни, че в парламента има една тема, по която всички депутати постигнаха съгласие за общи действия, а именно бъдещето на България в ЕС и председателството на Съвета на ЕС.

„Въпреки това без дискусия в парламента, дори без информация, правителството „Борисов 3“ определи българския еврокомисар. Заради игрите с Ирина Бокова и Кристалина Георгиева загубихме важен ресор и получихме дигитализация“, заяви лидерът на БСП.

„Заявили сме, че ще бъдем опозиция на управляващите в парламента, но това трябва да се случва и по места. Оставаме последователни към хората, които ни подкрепиха и категорична алтернатива на ГЕРБ и Патриотите”, посочи Нинова.

Тя заяви, че има разминаване между думите и делата на премиера Борисов.

„На думи той търси национално съгласие и е обединител, на действие парламентът няма никакво значение и принципът е – аз решавам, вие изпълнявате”, каза Нинова.

Лидерът на БСП припомни позицията на пленума за референдума на Слави Трифонов, а именно, че БСП подкрепя въвеждането на смесена избирателна система с мажоритарен избор и предлага на държавните институции и специалистите да се включат в обсъждането и разработването на проект за такава избирателна система. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.