30-годишната рускиня се върна на тура, след като изтърпя 15-месечно наказание за използване на допинг

Мария Шарапова ще пропусне „Ролан Гарос”, след като организаторите на втория турнир от Големия шлем решиха да не предоставят "уайлд кард" на двукратната си шампионка, пише Gong.bg.

По темата

30-годишната рускиня се върна на тура само преди няколко седмици, след като изтърпя 15-месечно наказание за използване на допинг. Заради това тя нямаше достатъчно висок ранкинг и съответно единственият ѝ шанс за участие бе именно чрез покана от организаторите.

"Може да има „уайлд кард” при завръщане от контузии - не може да има „уайлд кард” след завръщане от допинг", сподели шефът на Френската тенис федерация Бернар Ферандини.

"Съжалявам много за Мария и за нейните фенове. Те може да са много разочаровани, тя може да е много разочарована, но моя отговорност и мисия е да защитавам високите стандарти на играта, която се играе без съмнение за резултата", добави той.

Шарапова вече се изкачи до №211 в ранглистата, така че със сигурност ще може да участва поне на квалификациите на следващия турнир от Големия шлем Уимбълдън.

Източник: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.