Над 700 нарушения на пътя са регистрирани около баловете през 2016 г.

Дни преди началото на абитуриентските балове от столичната полиция разпространиха клип с опасни за абитуриентите ситуации. И напомниха основните препоръки за предотвратяване на инциденти.

По темата

„Абитуриентските празници винаги са изпълнени с много емоции и вълнуващи преживявания. В празнично настроение човек е склонен към компромиси, но когато те са свързани с неправилно поведение на пътя, това може да доведе до пътен инцидент и наранявания”, пишат от СДВР в социалните мрежи.

От столичната полиция припомнят, че по време на абитуриентските балове през 2016 година са били регистрирани над 700 нарушения на пътя.

За да остане празничното настроение, от „Пътна полиция“ съветва абитуриентите и близките ми да спазват Закона за движение по пътищата.

„Еуфорията не е оправдание за извършване на необмислени и рискови действия”, пишат още от СДВР. „Навреме си осигурете трезвен и опитен водач на празничната кола. Изпитият алкохол подвежда към „смели” решения, а крайният резултат е нежелан. При нужда потърсете съдействие и от родителите или други близки”, продължават съветите на СДВР.

В студиото на „Здравей, България” Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, този вид нарушения намаляват и през 2016 година са били 4 пъти по-малко отколкото през 2015 и 2014 година. 

Повече гледайте във видеата

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.