Той не е уволнен, подчерта вицепремиерът Валери Симеонов

„Иво Антонов, служителят на Министерството на отбраната, чиято снимка с нацистки поздрав в четвъртък отново се появи в публичното пространство, е в болничен и не е уволнен”, съобщи пред NOVA вицепремиерът Валери Симеонов.

По темата

„В момента, в който той е научил за уволнението му, той е изпаднал в прединфарктно състояние и с линейка е откаран по спешност във Военномедицинска академия. Точно в този момент той е бил в кабинета на заместник-министъра на отбраната. В крайна сметка Иво Антонов е в болничен. Той все още е служител на Министерството на отбраната”, обясни Симеонов.

„В България законът повелява, че уволнението се извършва заради определени нарушения на служебните задължения, след писмено обяснение на лицето, което подлежи на санкция, след задължителен разговор с него и след заповед на министъра. Него може да го уволни само министърът на отбраната”, подчерта Валери Симеонов.

Според Валери Симеонов, ако снимката е единственото основание за уволнението на Иво Антонов, след по-малко от годината, той може бъде възстановен на работа от съда. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.