Джеймс Матюс е от заможно семейство и гради кариера като фондов мениджър

В събота по-малката сестра на херцогинята на Кеймбридж – Пипа Мидълтън, каза заветното „Да“ на своя избраник – милионерът Джеймс Матюс. Двамата се сгодиха през юли миналата година след едногодишна връзка. Клишето, че старата любов ръжда не хваща, е съвсем вярно за тях, тъй като те имат кратка връзка още през 2012 г., а след това Пипа се обвързва с банкера Ник Джексън. Джеймс и Пипа намират отново пътя един към друг и развръзката е като в приказките – преди да й предложи, той първо иска ръката от баща й.

По темата

След като получава неговото одобрение, Джеймс подарява на Пипа диамантен пръстен на стойност над 250 000 британски лири - поне два пъти по-скъп от този на сестра й Кейт, който някога е носила и принцеса Даяна, пише списание „Ева”.

Матюс е бивш автомобилен състезател, който след постигнатите успехи на пистата, я заменя със света на финансите през 1995 г. Шест години по-късно става фондов мениджър и съосновател на „Eden Rock Capital Management”, където днес е неин изпълнителен директор. Компанията управлява инвестиции на стойност над 1 млрд. лири и е кръстена на хотела, който родителите му притежават в Сен Бартелеми.

Съпругът на Пипа произхожда от много заможно семейство, а брат му – Спенсър Матюс, е риалити звезда в лондонското хитово шоу „Made in Chelsea”. То проследява живота на богатите деца на хайлайфа – младежи около 20-те, родени и израснали в лукс.

Интересен факт е, че Джеймс е учил в същия колеж като принцовете Хари и Уилям – „Итън” в Уиндзор. Това не е стандартно училище, а пансион за момчета.

Освен това, той носи същото име като най-малкия Мидълтън – Джеймс, брат на Кейт и Пипа.

Джеймс Матюс е на 41 години и е запален спортист. Подобно на половинката си Пипа, той обожава зимните спортове и папараците често ги хващат на снежни ваканции. На пистите в Норвегия те бяха хванати в атлетично съревнование, продължило около шест часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.