Това се случи на търга за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД

"ЦСКА-София" е новият собственик на емблемата и останалите активи на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Клубът на Гриша Ганчев спечели търга с оферта от 8 милиона лева. Тя е близо 5 пъти над посочения минимум от 1,65 млн. лева. 

Втората най-висока оферта беше на Никола Газдов, който представлява "ЦСКА 1948". Двете страни си размениха остри думи. 

По темата

Този път наддаването за активите на "червените" е в Кърджали, където е офисът на синдика на фалиралото дружество Дора Милева.

На входа на Кърджали полицейските сили проверяваха всяка една кола, която влиза в града, а на място бяха изпратени и служители на реда от Пловдив и София. От МВР съобщиха, че търгът е преминал спокойно, а след приключването му феновете са били ескортирани до изхода на града. 

За участие в търга документи бяха подали 4 фирми, които участваха и в първия търг - "ЦСКА - София" чрез "Ред енимълс" ЕООД, "ЦСКА 1948" чрез представителя си Никола Газдов, както и фирмите "Еко депозит солюшънс" EООД и "Интегрис лаб" ООД.

Това беше втори опит за продажбата на активите, най-ценният от които беше емблемата на ЦСКА. Преди два месеца първият търг завърши с провал, след като привърженици на "ЦСКА-София" блокираха стадион "Българска армия". 

Гледайте повече във видеото. 

Репортер: Антон Манолов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.