Президентът оглави годишната гала-вечер за набиране на средства за театър "Форд"

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания направиха дебюта си в светския живот на Вашингтон в неделя, предаде БТА.

По темата

Тръмп оглави годишната гала-вечер за набиране на средства за театър "Форд", където е убит Ейбрахам Линкълн.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Мелания Тръмп придружаваше съпруга си на галата, на която бяха и вицепрезидентът Майк Пенс и съпругата му, конгресмени, министри.

Доналд Тръмп каза, че се радва да продължи "дългата традиция за опазване на един от най-значимите американски театри и да отдаде почит на един от най-великите президенти".

Той подчерта, че театър "Форд" допринася за "вибриращата култура на столицата" и върши "огромна работа" за образоване на американците. Президентът добави, че за него е "особено удоволствие" да види как двама негови приятели - куотърбекът Пейтън Манинг и филантропът Роналд Пърлман получават медала "Линкълн".

Театър "Форд" присъжда медала на хора, чиято работа, постижения и лични качества въплъщават завещаните от президента Линкълн идеали. 

Доналд Тръмп досега не беше участвал като президент в светския живот на Вашингтон. Изявите му бяха само в Белия дом или в частните му имоти. Той отказа покани за няколко ярки събития в календара на столицата, които досега бяха уважавани от предшествениците му. Доналд Тръмп отказа да участва дори във вечерята на акредитираните към Белия дом кореспонденти. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.