Някои от жителите на варненския квартал са напуснали домовете си по собствено желание

Свлачище във варненския квартал „Аспарухово” застрашава десетки къщи. На улицата, където имаше най-много жертви при наводнението през 2014 г., хората са в паника.

По темата

Земните маси се свлекли в събота сутринта. Оттогава свлачището се е приближило със 70 см до най-застрашените къщи. Десетки семейства са се евакуирали.

Според местните власти опасност за къщите и хората нямало, но някои от собствениците на застрашените имоти са напуснали домовете си доброволно.

Преди две години на мястото започна строителството на нов социален дом. След протест на жителите на „Аспарухово” проектът беше спрян. Хората от улицата твърдят, че оттогава тече вода и скатът непрекъснато се наводнява.

От общината обаче отричат строителните дейности да са причина за проблемите. Експертите ще продължат обследването на свлачището.

От общинската администрация обясниха, че когато се открие причината за свлачището ще се предприемат и съответните действия.  Хората, обаче, не искат да чакат, още повече, че прогнозите са за скорошни дъждове.

Репортер: Нивелина Няголова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.