Образувало се е задръстване

Тежка катастрофа и километрични опашки на магистрала "Тракия". Камион разби мантинелата, премина през насрещните ленти и падна в напоителен канал. 

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Инцидентът е станал около 5.00 часа сутринта. Турският тир е пътувал от София за Истанбул. На 112-ия километър шофьорът губи управление. Камионът минава през средната разделителна мантинела и я къса. След това навлиза в насрещното платно и пресича трите ленти в посока София.

Тирът излиза от магистралата, навлиза в банкета, къса телената ограда и се озовава в напоителен канал. Шофьорът се е отървал с леки охлузвания. Отказа да говори за случилото се.

Той е арестуван за 24 часа в РПУ-Стамболийски, тъй като е нанесъл големи материални щети на магистралата. Най-вероятната причина за катастрофата е заспиване на водача.

Камионът е превозвал платове. При инцидента той е спукал резервоара и на пътното платно се е разляло голямо количество нафта, което наложи движението да бъде спряно и петното да бъде почистено.

Заради катастрофата в района се образува километрична опашка. В района има полицейски патрул, който регулира движението. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.