"Георги Георгиев на твоя страна" направи проверка

Колко камери и катаджии ще ни дебнат по пътя към морето и какви са мерките на КАТ срещу катастрофите през лятото? 

По темата

Само след дни хиляди шофьори ще тръгнат по пътищата към морските курорти у нас и към съседна Гърция. Очакванията на пътната агенция са най-сериозен да е трафикът по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма” и по пътищата София-Кулата, Варна-Бургас и Бургас-Царево.

В "Георги Георгиев на твоя страна" показваме рисковете, които ни дебнат по всички основни пътища към морето. И още – къде са планирани ремонти за лятото и къде да очакваме задръствания. И най-важното – как се затяга контролът на пътя.

От началото на годината до началото на юни у нас са станали 2336 катастрофи – с 220 загинали и почти 2900 ранени. Тези данни са доста по-добри от същия период на миналата година, но летните месеци са сред най-черните на пътя. През миналата година от юни до август са станали 2283 катастрофи с 223 жертви и 2975 ранени.

За да се намали броят на катастрофите преди дни, премиерът Бойко Борисов нареди извънредни мерки – повече полиция и камери по пътя до морето и тотален контрол и спешни мерки за по-малко жертви на пътя. Спешни мерки започва и пътната агенция – за тази година за ремонт и възстановяване на знаци и маркировка са предвидени над 27 милиона.

Наш екип тръгна по големите пътища към морето, за да провери какви са скритите рискове на пътя през лятото. Гледайте повече във видеото. 

Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.