Броени дни преди кастингите за предстоящия пети сезон на музикално шоу № 1 – X Factor, споделя пет ключови момента от явяването пред екипа

Една от най – бленуваните сцени и едно от най – гледаните предавания, X Factor е мечта за много изпълнители.  Всеки сезон огромен брой талантливи певци се явяват на прослушвания, но много от тях отпадат просто, защото не са правилно подготвени за кастингите.

Ето защо Искра Милкова – вокален педагог в екипа на X Factor, реши да даде няколко ключови съвета, с които се надява да помогне да направите най - добрия старт в новия пети сезон на X Factor България, който започва след броени дни.

1. Подберете правилно песента си

Най – важен, за успешно прослушване, е изборът на песен, което не винаги е лека задача. Песента трябва да отговаря на жанра, който ви представя най – добре, на  вокалните ви умения и стил. Трябва да пасва на гласа ви - да не бъде твърде лесна, но и да не ви е трудно да я изпеете. Изберете песен, която ще накара хората да ви запомнят.

2. Бъдете представителни

Вашият външен вид има значение! Явявате се на кастинг за следващата звезда на България, тогава изглеждайте подобаващо.  Това не означава да облечете бална рокля или смокинг, не ме разбирайте погрешно.  Носете нещо, което е готино, свежо, дори небрежно, да отговаря или на съвременните тенденции, или на вашия личен стил, или на стила на песента.

3. Бъдете подготвени

Прослушването не се изчерпва само с избора на една песен. Изберете си няколко любими песни, за да бъдете готови за следващите етапи. Подгответе си инструменталите, текстовете, обмислете представянето си на сцената и репетирайте усилено. Не правете компромиси с  подготовката си. 

Извинения като “не си научих текста, защото нямах време да се подготвя“ или  “имам съседи, които не ми позволяват да репетирам“ не са уместни. Ако наистина копнеете за сцената на X Factor, подгответе се добре за нея.

4. Бъдете различни

Опитайте да не копирате това, което другите правят. Бъдете оригинални, интересни. Търсим нещо различно, което не е виждано и правено досега. Направете вашата песен  уникална, вашата визия различна, представете се различно. Бъдете смели, помислете как бихте се откроили от тълпата.

5. Не се отказвайте

Ако не успеете този път, това не винаги означава, че не  сте добри или че нямате X Factor. Продължавайте да се развивате, работете, не се отказвайте. Вашият момент ще дойде и по – добре бъдете подготвени за него.

Всеки, който мечтае да даде изява на вокалния си потенциал, да се качи на сцената на X Factor и да получи шанса да се превърна в новата музикална звезда на България, може да се регистрира във формата на уебсайта още сега: http://xfactor.nova.bg/casting

Кастингите на X Factor ще се проведат на следните дати:

12, 13, 14 юни – София, НДК, "Студио 5"

16, 17 юни – Пловдив, Гранд хотел "Пловдив"

19, 20 юни – Бургас, хотел "Аква"

22, 23 юни – Варна, Фестивален конгресен център

25 юни – Велико Търново, Гранд хотел "Янтра"

Тази есен очаквайте голямото завръщане на X Factor – форматът, който слага звездно начало за музикалния път на най-известните изпълнители в България. Актуални новини за шоуто ще откриете на уебсайта на формата, както и на Facebook страницата на предаването.