13-годишно момиче, пометено от кола, разказва за ужаса от преживяното

Войната по пътищата е отнела пет детски живота от началото на годината. Пострадалите при пътнотранспортни произшествия деца са близо 300.

По темата

В петък 11 000 лева от Националния дарителски фонд към БЧК бяха разпределени между семействата на ранените за рехабилитация и лечение.

Едно от децата, които получават финансова помощ за възстановяването си, е 13-годишната Кристина. За първи път след близо осем месеца тя събира смелост и пресича пешеходната пътека, на която за малко да загуби живота си. Момичето е прегазено на нея - на път за училище.

Приета е в болница в кома, с черепно-мозъчна травма, вътрешни кръвоизливи и множество счупвания.

Лекарите от "Пирогов" спасяват Кристина. Момичето обаче завинаги губи зрението на дясното си око.

Не съм отдавала такова голямо значение, че съм със счупена ръка или крак, но това, че не виждам с дясното око и няма да виждам - това си тежи наистина. Трудно е да се събудиш и да заспиш с мисълта, че това е краят и него го няма”, споделя детето.

И въпреки, че вече никога няма да вижда както преди, е благодарна, че е жива.

Шофьорът, който я прегазил, все още не е наказан.

Господ решава дали някой ще е жив, а друг ще умре. И след като ме е върнал на този свят, значи има какво да покажа, има какво да дам на хората, има какво да получа от хората, което не е малко”, казва през сълзи Кристина.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.