Прослушванията за предстоящия пети сезон на музикално шоу №1 стартират в 9.00 ч. в понеделник в Студио 5 на НДК

Първи прослушвания, емоционални моменти и срещи с любими звезди ще бъдат в центъра на утрешния ден, който ще сложи начало на кастингите за пети сезон на X Factor. Още в ранни зори вратите на Студио 5 в НДК ще бъдат отворени за срещата на екипа на музикално шоу №1 с новите открития на България.

Вълненията ще нараснат с появата на финалистката от 4 сезон на шоуто – DARA, и победителя в трети сезон  на X Factor – Славин. Любимците на публиката, чиято звезда изгря именно на сцената на X Factor, ще вдъхнат кураж на явилите се кандидати и ще раздадат автографи на феновете си. “Мина цяла година от кастинга, на който аз се явих и за това кратко време се сбъднаха много мои мечти, вече градя кариера като изпълнител. Нямам търпение да се срещна с хората, които са събрали смелост да се борят за своето място на сцената тази година!“, споделя DARA, чийто втори самостоятелен сингъл "Родена такава" оглави официалната класация на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир в продължение на 4 седмици.

Всеки, който мечтае да се превърне в следващата музикална звезда на България и да се докосне до неповторимата емоция на X Factor, може да се яви на кастинг на една от изброените дати.Тази година прослушванията започват от столицата, след което ще се пренесат и в големите градове на страната:

 12, 13, 14 юни – София, НДК, “Студио 5”

16, 17 юни – Пловдив, Гранд хотел “Пловдив”

19, 20 юни – Бургас, хотел “Аква”

22, 23 юни – Варна, Фестивален конгресен център

25 юни – Велико Търново, Гранд хотел “Янтра”

Прослушванията ще бъдат от 9.00 до 19.00 ч. Кандидатите трябва да носят документ за самоличност. Ако са непълнолетни, да бъдат с родител или придружител със заверено пълномощно.

Кандидатите трябва да подготвят 2 песни (българска и чужда). Ако им е необходим музикален съпровод, е необходимо да го носят на флашка или диск.

Тази есен очаквайте голямото завръщане на X Factor – форматът, който слага звездно начало за музикалния път на на едни от най-известните изпълнители в момента в България. Актуални новини за шоуто ще откриете на уебсайта на формата, както и на Facebook страницата на предаването.